Solceller og vedvarende energi

Solenergi er en vedvarende energiform. I Danmark bruges solenergi på to måder: Solfangere bliver brugt til at opvarme bygninger og til at producere fjernvarme, og solceller bliver brugt til at producere el. I udnyttelsen af vedvarende energi- kilder spiller Solen hovedrollen. Solenergi findes ikke blot i Solens stråler, men omdannes også til både vind- og bølgeenergi samt gennem fotosyntese til biomasse. Vi kalder Solen for verdens bedste energikilde, fordi den opfylder en række væsentlige krav.


Miljøvenlig
 energi

Med solceller opstår der næsten ingen forurening – Dog kan udledning af affaldsstoffer og forurening ikke helt undgås i forhold til produktionen af solceller, transporten af disse og når man skal installere dem. Dette er dog en minimal del, i forhold til hvis man får sin energi andre steder fra.


Hvad er vedvarende energi?

Vedvarende energi er en samlebetegnelse for bioenergi, vindenergi, solenergi, geotermi og andre teknologier, der adskiller sig fra kul og andre fossile brændsler ved blandt andet at være CO2-neutrale.


Hvordan dannes vedvarende energi?

Langt de fleste vedvarende energiformer stammer fra solen. For eksempel dannes vind og bølger, når solens stråler opvarmer jord og luft. Undtagelsen er geotermisk energi (varme fra undergrunden) og tidevandsenergi, der skyldes månens påvirkning af jorden. Vi har gennem historien altid brugt vedvarende energi.

Kontakt os

 
Adresse

Hjorslevvej 15

5450 Otterup

 
E-mail
 
Telefon
TELEFONTID:
Man-tor: 7.30 - 15.30
Fredag 7.30 - 14.00
Telefonen 
besvares så vidt muligt udenfor almindelig åbningstid (VAGT)